Algemene fysiotherapie – Fysiotherapie Loppersum – Loppersum

Fysiotherapie Loppersum

Header afbeelding

Uw fysiotherapeut in Loppersum

U kunt bij ons zonder verwijsbrief of toestemming van de huisarts of specialist terecht. Daarnaast kunt u zelf aangeven door welke therapeut u behandeld wilt worden.

Adresgegevens

De Schepperij 2
9919 HJ Loppersum

Tel: 0596 572966
E-mail: info@fysio-loppersum.nl

Openingstijden

Maandag: 07.00 - 18.00
Dinsdag: 08.00 - 18.00
Woensdag: 07.00 - 14.00
Donderdag: 08.00 - 18.00
Vrijdag: 07.00 - 17.00

Algemene fysiotherapie

Bijna 3 miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door het ouder worden.

Bewegen lijkt vanzelfsprekend. Het goed functioneren van het lichaam is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Maar dit is helaas niet voor iedereen het geval. De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De fysiotherapeut luistert eerst naar de reden van uw komst, en brengt uw wensen in kaart. Vervolgens zal hij middels een vraaggesprek en onderzoek proberen een beeld te vormen van uw klachten. Het kan zijn dat u een of meerdere vragenlijsten mag invullen. Op basis van deze gegevens stelt hij samen met u de behandelingsdoelen op en wordt er een behandelplan opgesteld.

De fysiotherapeut heeft de keuze uit een aantal behandelvormen:

  • massagetherapie
  • fysische techniek( bijv. ultrageluid)
  • bewegingstherapie
  • oefentherapie

In onze praktijk wordt zoveel mogelijk conform de richtlijnen van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) gewerkt.